Nominera

Vill du ta emot eller känner du någon som du tycker är värd priset?
Sista nomineringsdag 30 juni 2021.

Årets Unga Pionjär

Utmärkelsen delas ut till en entreprenörer som är max 30 år gammal och har en idé med tillväxtpotential. Inom denna kategori kan personen även vara född i Sverige med minst 1 utländsk förälder. Företaget ska kunna visa upp 2 års verksamhet.

Årets Pionjär

Utmärkelsen delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som är majoritetsägare och som har varit aktiv i minst 5 år. Företaget ska kunna påvisa en kontinuerlig tillväxt och ha verksamhet över hela landet och/eller internationellt.

Årets Nystart

Utmärkelsen delas ut till en företagare som efter kort till efter ankomsten till Sverige valt att försörja sig genom sin verksamhet. Företaget ska kunna uppvisa minst 2 bokslut och ha en stabil kundgrupp.

Testimonials

Innan priset trodde folk att jag var galen med min vision om att förändra en hel vinkultur – men efter erkännandet har jag fått förtroende att utveckla mitt företag på en helt ny nivå. Socialt och kvinnligt företagande är inte alltid lika högt värderat, men detta gav mig möjligheten att bli sedd som framgångsrik entreprenör – och det öppnade en helt ny resa med nya utmärkelser och framgångar.

Moa Gurbuzer

Årets pionjär 2016, Oddbird AB

Jag är otroligt hedrad och tacksam över att få priset som Årets Pionjär. Det är ett fantastiskt pris som lyfter fram entreprenörer och är en viktig kraft i förändringen mot ett mer diversifierat näringsliv.

Susanne Najafi

Årets pionjär 2019, Backingminds

Att stå på Bernadotte bibliotek i slottet, efter en lång resa som flykting, och prisas av H.M. Konungen visar alla som har samma bakgrund att det är möjligt att följa sina drömmar och bidra till Sveriges utveckling.

Imad Elabdala

Founder & CEO, Kidnovation AB

Prisutdelning 2019

Priser till Årets Nybyggare skedde i Bernadotte biblioteket, Stockholm slott, i närvaro av H.M. Konung Carl XVI Gustaf.

Pristagare 2019

F.v. Ahmed Ablah, Halmstad Stenhuggeri, Susanne Najafi, BackingMinds, H.M. Konungen, Noel Abdayem, The Humble co och Sam Manaberi, Trine.

Samtal med H.M. Konungen

H.M. Konungens enskilda samtal med pristagarna 2019.

Share This