Årets Unga Pionjär
– Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Motivering

Adam Aljaraidah är uppvuxen i en miljö som med stor sannolikhet kunde ha fört in honom på en helt annan bana. Men Adam drömde om att utbilda sig och bryta upp. Adam visste överhuvudtaget inte om att den fanns, högskolan han skulle börja på. Trots sin utbildning var det svårt för honom att få ett arbete. Adam antar gärna utmaningar och har valt att förändra en mycket traditionell bransch. En bransch där personer med utländsk bakgrund inte är vanligt förekommande.

Adam erhåller utmärkelsen Årets Unga Pionjär för sin djärvhet och målmedveten som har tagit honom dit han är idag. Adam är en förbild för många unga i socialt utsatta områden – en näringslivets Zlatan.

H.M. Konung Carl XVI Gustaf delade den 16 oktober 2018 ut utmärkelse Årets Unga Pionjär på Kungliga slottet.

Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Grundaren av Virkesbörsen, Adam Aljaraidah, vill skapa en mer transparent, rättvis och effektiv virkesmarknad och skogsindustri. Skogs-ägare kan enkelt, på den digitala marknadsplatsen, få rådgivning och en prisbild samtidigt som de kan kon-kurrensutsätta sitt virke för att göra mer lönsamma virkesaffärer. Ett ecosystem för virkesaffärer och den enda oberoende och fristående digitala marknads-platsen för köp och sälj av virke. Skogsbolag kan då mycket enklare anskaffa råvara och effektivisera hela sin anskaffningsprocess.
Ort: Stockholm
Grundades: 2017
Antal anställda: 1-4
www.virkesborsen.se

Årets Unga Pionjär 2018 – Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Årets Unga Pionjär 2018 – Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Årets Pionjär 2018 – Deniz Martinez, Cellink AB (th), Årets Unga Pionjär 2018 – Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB (tv)

Årets Unga Pionjär 2018 – Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Årets Unga Pionjär 2018 – Adam Aljaraidah, Virkesbörsen AB

Share This